WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Małgorzata Gersdorf, Krzysztof Rączka, Michał Raczkowski, Wojciech Ostaszewski, Agnieszka Zwolińska
Grzegorz Filarowski, Nadia Szagdaj
Krystyna Krawiec-Złotkowska, Ks. Tadeusz Ceynowa
Krystyna Krawiec-Złotkowska, Pola Pauba
Katarzyna Walęcka-Matyja, Elżbieta Napora
Ustanowienie funkcjonującej obecnie dyscypliny nauk o zarządzaniu i jakości wywołało szereg dyskusji w środowiskach naukowych. Naukowcy zajmujący się szeroko rozumianym zarządzaniem musieli przedefiniować swoje miejsce w ramach nowej dyscypliny. Podobnie, a może nawet bardziej, zmiana ta odniosła się do naukowców funkcjonujących w ramach dotychczasowej dyscypliny towaroznawstwo, które to od dawna zawierało w kręgu swoich zainteresowań zagadnienia dotyczące jakości. Połączenie wielu obszarów w jednej dyscyplinie z jednej strony wymusiło określenie na nowo kierunków i przedmiotu badań. Z drugiej jednak strony fakt ten umożliwił nieskrępowaną dyskusję i otworzył nowe możliwości dla badaczy. Dzisiaj wydaje się bowiem, że nowa dyscyplina stała się tak „pojemna”, że daje naukowcom niespotykaną dotąd swobodę w określaniu swoich zainteresowań naukowych. Jakość jest kształtowana przez przedsiębiorstwa wytwarzające różnorakie dobra, którymi to przedsiębiorstwami należy w tym celu odpowiednio zarządzać. Wytworzone produkty i usługi mają swoją jakość, która jest oceniana przez konsumentów, aby w ostatecznym rozrachunku wpisać się w szeroko pojmowaną jakość życia każdego z nas.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.